Krajalnica bosch

kasy elzabZobacz naszą stronę www

W składach i w polach domowych bardzo często zachodzi potrzeba pokrojenia czegoś w swoje, cienkie plastry. Dotyczy to przede każdym wędlin, serów i pieczywa, jednak sprowadza się, że krajalnica bywa wykorzystywana także do kolejnych celów, na model do cięcia warzyw lub produktów, gdy wymagamy ich w formy cienkich plasterków.

W zależności od tego, co chcę kroić na krajalnicy, jest ona zaopatrzona w specjalne ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane poświęcone jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i przynosi równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z kolei jeśli idzie o wędliny czy sery, zależy nam zwłaszcza na długich, równych plastrach, które kręci się szybko i bez dodatkowego wysiłku. Do owego projektu używamy krajalnicy z dobrą, jednak bardzo skuteczną krawędzią, która idealnie radzi sobie z pewnymi, jak także niezwykle przyjaznymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to konkretna maszyna do cięcia, polecana zwłaszcza do lokali gastronomicznych oraz do sklepów. Jest reklamowana przez producenta ze względu na swoją wysoką wytrzymałość oraz umiejętność obsługi. Dzięki tym zaletom każdy, po wstępnym przeszkoleniu z poziomu zaufania oraz higieny pracy, może podjąć do lektury z krajalnicą i sprzedawać swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w konkretne plastry. Krajalnice dobrych marek kupią na bliskie uporanie się z pokrojeniem ogromnej kwot wędlin lub serów, przy niewielkim wkładzie działalności i chęci pracownika. Taka krajalnica w składzie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś wykorzystywano na krojenie artykułów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, jak wtedy jest proszone na wzór w sukcesu szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.